I Got a 3D Model to Work in DSGM 5

If you created something quickly in DSGM 'just for fun', post it here. Please post the .DSGM project too.

Re: I Got a 3D Model to Work in DSGM 5

Postby bart2465 » November 3rd, 2013, 1:58 pm

Buck_7 wrote:
JanMulder wrote:Ow, well. Mine works... It gives an error but it doesn't keep the program from working.


Ok, I see now...

Some more 3d Testing ;)


how did you made this? could you post the dsgm file?
Superball 3D for android is finally out!
It's one of the best 3D platform games on android!
you can download it now:
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.PleiterGames.Superball3D
User avatar
bart2465
 
Posts: 32
Joined: May 5th, 2012, 4:51 pm
Location: home

Re: I Got a 3D Model to Work in DSGM 5

Postby Buck_7 » November 3rd, 2013, 11:31 pm

Sure, just give me some time to edit the code for easier coding. If you saw this post, you could see all the steps you have to do. Well, I'm trying to lessen them.
User avatar
Buck_7
 
Posts: 1459
Joined: February 19th, 2011, 1:44 am

Re: I Got a 3D Model to Work in DSGM 5

Postby bart2465 » November 6th, 2013, 10:40 am

thank you. i will wait for the file.
i did all the steps from your post, but when i launch the ds game i get this message:
assertion!
file:
c:/devkitpro/libnds/include/nds/arm9/videogl.h

line: 754

condition:
count != 0

glcalllist received a display list of size 0

is this normal? or do i have to run the game on a real ds?
Superball 3D for android is finally out!
It's one of the best 3D platform games on android!
you can download it now:
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.PleiterGames.Superball3D
User avatar
bart2465
 
Posts: 32
Joined: May 5th, 2012, 4:51 pm
Location: home

Re: I Got a 3D Model to Work in DSGM 5

Postby nicklausw » November 6th, 2013, 1:21 pm

This right here is cool. Is it just a 4.9 thing? I wish James did the whole entirely free thing w/ 4.9.
EDIT: Ah, so it is a DSGM5. Soon as I fix the 5.20 problems I'll be on it.
my stuff
pong - sms/gb
sudoku - sega master system

next project - something for the nes, perhaps?[/b]
User avatar
nicklausw
 
Posts: 1037
Joined: May 23rd, 2011, 10:25 pm
Location: The Capital Wasteland

Re: I Got a 3D Model to Work in DSGM 5

Postby Buck_7 » November 6th, 2013, 4:13 pm

bart2465 wrote:thank you. i will wait for the file.
i did all the steps from your post, but when i launch the ds game i get this message:
assertion!
file:
c:/devkitpro/libnds/include/nds/arm9/videogl.h

line: 754

condition:
count != 0

glcalllist received a display list of size 0

is this normal? or do i have to run the game on a real ds?


I have fixed this problem in the new code I'm making changes to. I'm doing some last revisions/editing and re doing some actions before I give a proper tutorial soon.
But mind you, there are some draw back using nitro engine in DSGM as you lose functionality to use one screen and you can't load backgrounds. Instead you'll have to convert them to textures.
Mostly everything's textures.
User avatar
Buck_7
 
Posts: 1459
Joined: February 19th, 2011, 1:44 am

Re: I Got a 3D Model to Work in DSGM 5

Postby bart2465 » November 9th, 2013, 11:55 am

i can't wait!
Superball 3D for android is finally out!
It's one of the best 3D platform games on android!
you can download it now:
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.PleiterGames.Superball3D
User avatar
bart2465
 
Posts: 32
Joined: May 5th, 2012, 4:51 pm
Location: home

Re: I Got a 3D Model to Work in DSGM 5

Postby BLsquared » November 9th, 2013, 2:53 pm

Will 2.5D games be easily compatible with your method?
You may call me BLsquared, Commodore, or TexasBatman. Preferably BLsquared.
My avatar was made by this guy: http://christianmanga.com/smf/index.php ... bum;in=374

"Every puzzle has an answer." - Professor Layton
"In war, there is indeed no substitute for victory." - Douglas MacArthur
"Love and Peace!" - Vash the Stampede
"It's High Noon!" - McCree
Member of Memefefe's Squad
User avatar
BLsquared
 
Posts: 997
Joined: August 10th, 2011, 4:39 pm
Location: United States of America

Re: I Got a 3D Model to Work in DSGM 5

Postby Buck_7 » November 9th, 2013, 6:46 pm

Probably. You never know till you try it out...
[EDIT]:The error came back again... :x
[EDIT]: It went away!! I think I found out the problem; it happens when you draw more models than the amount of model actually loaded. Almost done guys ;)
User avatar
Buck_7
 
Posts: 1459
Joined: February 19th, 2011, 1:44 am

Re: I Got a 3D Model to Work in DSGM 5

Postby boe6eod7nty » November 11th, 2013, 2:07 am

just a question, what exactly are you making specifically? (might have just missed something in the topic)
that akward moment when somthing akward happens.....
wait.....
what?
boe6eod7nty
 
Posts: 209
Joined: September 11th, 2012, 4:28 pm
Location: USA. WI.

Re: I Got a 3D Model to Work in DSGM 5

Postby Buck_7 » November 11th, 2013, 2:12 am

I'm coding a lib to reduce the hassle of using Nitroengine in DSGM.

(Animated models!Sprites!Quads!)
NE Screen shot.png
NE Screen shot.png (7.06 KiB) Viewed 8561 times
User avatar
Buck_7
 
Posts: 1459
Joined: February 19th, 2011, 1:44 am

Re: I Got a 3D Model to Work in DSGM 5

Postby BLsquared » November 11th, 2013, 4:25 pm

Awesome!
I mean...
Looks good. Keep up the good work.
You may call me BLsquared, Commodore, or TexasBatman. Preferably BLsquared.
My avatar was made by this guy: http://christianmanga.com/smf/index.php ... bum;in=374

"Every puzzle has an answer." - Professor Layton
"In war, there is indeed no substitute for victory." - Douglas MacArthur
"Love and Peace!" - Vash the Stampede
"It's High Noon!" - McCree
Member of Memefefe's Squad
User avatar
BLsquared
 
Posts: 997
Joined: August 10th, 2011, 4:39 pm
Location: United States of America

Re: I Got a 3D Model to Work in DSGM 5

Postby Buck_7 » November 12th, 2013, 1:01 am

Thanks.
By the way...do you prefer actions or scripts? I prefer scripts because my action window is already more than filled with actions. And you can use them in the execute code action.
User avatar
Buck_7
 
Posts: 1459
Joined: February 19th, 2011, 1:44 am

Re: I Got a 3D Model to Work in DSGM 5

Postby bart2465 » November 12th, 2013, 7:41 am

scripts would be better. too much actions makes me dizzy. :)
Superball 3D for android is finally out!
It's one of the best 3D platform games on android!
you can download it now:
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.PleiterGames.Superball3D
User avatar
bart2465
 
Posts: 32
Joined: May 5th, 2012, 4:51 pm
Location: home

Re: I Got a 3D Model to Work in DSGM 5

Postby BLsquared » November 12th, 2013, 11:27 pm

Scripts would probably be better, since they are kept inside of the DSGM file.
You may call me BLsquared, Commodore, or TexasBatman. Preferably BLsquared.
My avatar was made by this guy: http://christianmanga.com/smf/index.php ... bum;in=374

"Every puzzle has an answer." - Professor Layton
"In war, there is indeed no substitute for victory." - Douglas MacArthur
"Love and Peace!" - Vash the Stampede
"It's High Noon!" - McCree
Member of Memefefe's Squad
User avatar
BLsquared
 
Posts: 997
Joined: August 10th, 2011, 4:39 pm
Location: United States of America

Re: I Got a 3D Model to Work in DSGM 5

Postby bart2465 » November 17th, 2013, 7:17 pm

is the new tutorial already finished?
Superball 3D for android is finally out!
It's one of the best 3D platform games on android!
you can download it now:
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.PleiterGames.Superball3D
User avatar
bart2465
 
Posts: 32
Joined: May 5th, 2012, 4:51 pm
Location: home

Re: I Got a 3D Model to Work in DSGM 5

Postby Buck_7 » November 17th, 2013, 10:45 pm

Having trouble with textures. :(
Everything's going okay so far. Maybe sometime next week it will be ready.
User avatar
Buck_7
 
Posts: 1459
Joined: February 19th, 2011, 1:44 am

Re: I Got a 3D Model to Work in DSGM 5

Postby BLsquared » November 18th, 2013, 2:08 pm

Alrighty. Can't wait to see!
You may call me BLsquared, Commodore, or TexasBatman. Preferably BLsquared.
My avatar was made by this guy: http://christianmanga.com/smf/index.php ... bum;in=374

"Every puzzle has an answer." - Professor Layton
"In war, there is indeed no substitute for victory." - Douglas MacArthur
"Love and Peace!" - Vash the Stampede
"It's High Noon!" - McCree
Member of Memefefe's Squad
User avatar
BLsquared
 
Posts: 997
Joined: August 10th, 2011, 4:39 pm
Location: United States of America

Re: I Got a 3D Model to Work in DSGM 5

Postby Buck_7 » November 27th, 2013, 6:10 pm

Been busy...
I think everything's ready for release. Just need to clean up the example...
Attachments
DSGMTemp3D42245931.nds
(1.24 MiB) Downloaded 307 times
User avatar
Buck_7
 
Posts: 1459
Joined: February 19th, 2011, 1:44 am

Re: I Got a 3D Model to Work in DSGM 5

Postby BLsquared » November 27th, 2013, 7:56 pm

Hmmm...
Sounds promising. Keep up the good work!
You may call me BLsquared, Commodore, or TexasBatman. Preferably BLsquared.
My avatar was made by this guy: http://christianmanga.com/smf/index.php ... bum;in=374

"Every puzzle has an answer." - Professor Layton
"In war, there is indeed no substitute for victory." - Douglas MacArthur
"Love and Peace!" - Vash the Stampede
"It's High Noon!" - McCree
Member of Memefefe's Squad
User avatar
BLsquared
 
Posts: 997
Joined: August 10th, 2011, 4:39 pm
Location: United States of America

Re: I Got a 3D Model to Work in DSGM 5

Postby Zachman » November 28th, 2013, 4:27 am

Looking nice!
User avatar
Zachman
 
Posts: 18
Joined: July 20th, 2013, 8:55 pm

PreviousNext

Return to Just for Fun

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests

cron